неделя, 13 юли 2014 г.

Пиле с ориз

Необходими продукти:

5-6 пилешки бутчета
1 1/2 ч.ч. ориз
2 моркова
1 глава стар лук - голяма
олио
червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода като постепенно се отсранява пяната, която се образува. След като се посварят бутчетата се изваждат от тенджерата, а тя се оставя настрани. През това време нарязаният лук, морковът и оризът се запържват, след което се прехвърлят в тава за печене. Отгоре се нареждат бутчетата и се заливат с около 5 ч.ч. от бульона от варенето на пилето. Поръсва се със сол и черен пипер. Пече се в силна фурна около 40 минути или до готовност, като бутчетата от време на време се обръщат. Може да се поднесе със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар