събота, 19 юли 2014 г.

Брауни с шоколад и малини

Рецептата е взаимствана от блога http://loisslokoski.blogspot.com и адаптирана по списание "BBC GoodFood".

Необходими продукти:

200 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
200 гр. масло
4 големи яйца или 5 малки яйца
100 гр. бяла захар
100 гр. кафява захар
50 гр. какао
150 гр. брашно
200 гр. малини

Начин на приготвяне:

Черният шоколад, маслото и захарта се стопяват при непрекъснато бъркане на водна баня. Внимава се сместа да не прегрее. След като се разтопят съдът се отстранява от печката и едно по едно се прибавят яйцата като се бърка след всяко. Прибавят се пресятото брашно и какаото и отново се разбръква добре. Не е необходимо да се ползва миксер. Накрая се добавят и измитите и подсушени малини и начупеният на дребно бял шоколад и се омесват също с тестото. В покрита с хартия за печене тава се изсипва сместа и се подравнява. Ако са ви останали още малини може да подредите малко отгоре. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 30-35 минути. След като е опечен и напълно охладен сладкишът се нарязва на квадрати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар