вторник, 12 август 2014 г.

Пикантни картофи с чоризо

Необходими продукти:

1 кг. картофи
280 гр. наденица чоризо
1 глава стар лук
2 малки консерви нарязани домати
1 скилидка чесън
червен сладък
пипер, лют пипер на люспи
зехтин
сол, захар
яйца

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват до полуготовност. Наденичката се нарязва на парченца и се запържва самостоятелно, за да си пусне мазнината, която след това се отстранява. Приготвя се доматен сос от консервираните домати, пресования чесън и нарязания на дребно лук, като последните два продукта се запържват леко в зехтин, а след това се добавят доматите и се подправят с червен и лют пипер, малко сол и щипка захар. Сосът се оставя да къкри до сгъстяване на тих огън. Картофите се нарязват и се поставят в тавичка. Прибавя се и запържената наденичка и се залива с доматения сос. Пече се около 20 мин. на силна фурна или до готовност на картофите, като 10 мин. преди да се извади се чукват яйца върху ястието, което се връща във фурната до края на печенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар