събота, 12 април 2014 г.

Паста с орехов сос и гъби

Необходими продукти: 


1 пакет паста - спагети или макарони
200 гр. гъби печурки
за соса:
100 гр. сурови орехови ядки
1 к.ч. олио
2 бр. червена чушка
100 гр. сирене
1/2 ч.л. сол
магданоз на вкус

Начин на приготвяне: 

Пастата се сварява според указанията на опаковката. Приготвя се сосът, като в блендер се смилат орехите, прибавя се последователно олиото, нарязаните на парченца чушки, сиренето, магданозът и солта и се смила до получаването на гладък сос. Гъбите се нарязват на парчета и се изпичат на скара или грил тиган. Ястието се сервира гарнирано със соса и приготвените гъби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар