Необходими продукти:
2 бр. консерви червен боб
8 бр. качествени наденички
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. доматена паста
сол, черен пипер, къри, индийско орехче
лентичка люта чушка
магданоз
олио
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на лентички. В голям тиган с 1 с.л. олио се запържват лукът и наденичките за 15 минути до покафеняване, като се разбърква постоянно и внимателно. Добява се червеният боб със соса му и пресования чесън. Овкусява се с подправките и се прибавя и ситно нарязаната люта чушчица и доматената паста. Залива се с половин чаша топла вода. Оставя се да се вари на слаб огън за около още 10-15 мин. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар