събота, 12 април 2014 г.

Класическа пилешка супа

Необходими продукти:

сварено бяло пилешко месо, добре почистено
1-1,5л. бульон от варенето на пилето
2-3 картофа
1 морков
1 глава лук
фиде
сол, пипер, олио
магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът и морковите се нарязват на дребно и се запържват в малко олио. Заливат се с бульона и се добавят нарязаните на кубчета картофи и пилешкото месо. Овкусява се със сол, пипер, а аз обичам да ползвам и малко къри за цвят. Вари се до готовност на картофите, а след това се добавя начупеното фиде. Вари се още 5 мин. и се отстранява от котлона. Накрая се добавя и накълцания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар