събота, 12 април 2014 г.

Пиле по киевски с бекон

Необходими продукти: 

4 бр. пилешки гърди, обезкостени и без кожа
100-150 гр. бекон  или по 3 бр. ленти за всяко парче пилешко
1 крем сирене "Филаделфия" - натурално
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
сол, пипер, зехтин

Начин на приготвяне: 

Пилешките гърди се срязват отстрани, за да се получат продълговати парчета месо. Магданозът се накълцва на дребно и се смесва с крем сиренето и пресован чесън, подправят се със сол и пипер. Във всяко пилешко филе се поставя от сместа, отново се подправя и се завива на руло. Така оформеното руло се облича в парчетата бекон - по три на филе от всяка страна. Рулцата се поставят в намазнена със зехтин тава и се пекат около 25 мин. до златисто. Може да се гарнира с картофено пюре. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар