220 гр. брашно
70гр. пудра захар
2 жълтъка
140 гр. краве масло - меко
настъргана кора на 1 лимон
щипка бакпулвер
малиново или друго сладко
пудра захар
Начин на приготвяне:
Омесва се меко тесто от брашното, пудрата захар, жълтъците и маслото. Оставя се да стегне в хладилника за около 2-3 часа или повече. Върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина 3-5 мм. Със специална формичка се изрязват сладки, като едната половина да бъдат цели, а другата половина с кръгче по средата. В тава върху хартия се пекат около 10 минути до леко порозовяване. Охладените сладки с кръгче се поръсват с пудра захар и после сладките се слепват две по две между тези с дупчицата и целите със сладкото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар