Необходими продукти:
700 гр. кайма смес
1 глава стар лук
2 жълтъка
половин ч.ч. галета
бахар, индийско орехче
сол, пипер
1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. масло
4 ч.ч. телешки бульон
100-200 мл. готварска сметана
магданоз
зехтин
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се запържва до прозрачност в 1 с.л. зехтин. Към каймата се добавят жълтъците, галетата, запърженият лук, бахар, индийско орехче, сол и пипер. Омесва се добре и се оформят малки кюфтенца с големината на орех. Кюфтенцата се изпържват в 1 с.л. зехтин /вероятно на два пъти/. Отделят се от тигана, а в него се добавя маслото и когато се запени се добавя и брашното. Бърка се енергично до златисто и се добавя бульонът, а след това и сметаната. Подправя се със сол и пипер. Оставя се на слаб огън за около 5 минути или докато се сгъсти. След това се прибавят и кюфтенцата и ястието се оставя да къкри още 10 мин. Поднася се с картофено пюре и поръсено с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар