понеделник, 19 май 2014 г.
Гювечета със сирене
Необходими продукти за 4 порции:
300-400 гр. сирене
1 буркан печени чушки
1 домат
1 глава стар лук
1/2 консерва царевица
4 супени лъжици доматено пюре
50 гр. масло
червен и черен пипер, чубрица, магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно. Гювечетата се намазват с масло и на дъното им се нарежда лукът. Отгоре се слага дебел слой сирене, а след това се подреждат царевицата, нарязан на едро домат, печените чушки и доматеното пюре. Отново се слага ред сирене и малко масло. Поръсват се с подправките и се слагат в предварително загрята силна фурна. Пекат се около 20-25 минути. След това се вадят и се добавя по едно яйце във всяко гювече, поръсват се с червен пипер. Връщат се във фурната до готовност на яйцето.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар