Необходими продукти:
75 гр. масло
220 гр. брашно
100 гр. пудра захар
1 бр. яйце
40-50 гр. какао
5 гр. бакпулвер
щипка сол
За украса:
сладкарска сметана
сладкарски бои
шоколадови малки яйца
Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват и се оформя тесто. Оставя се да престои за час-два в хладилник, за да стегне. След това се оформят малки топченца, които се поставят в преса за чесън. Пресоват се, като върху тава, покрита с хартия за печене, се оформя купчинка, наподобяваща птиче гнездо. В средата на всяка купчинка с капачка от шише се оформя вдлъбнатинка. Така оформените сладки се пекат в предварително загрята умерена фурна за около 15 минути. Изстинали се украсяват в разбита шприцована сладкарска сметана /може да се замени и с течен шоколад/, оцветена със сладкарска боя за повече атрактивност. Отгоре се поставят и малките шоколадови яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар