Необходими продукти:
5 яйца
3 ч.ч. брашно
сол, пипер, кимион, къри
1 ч.ч. мляко
вода
2 моркова
1 глава стар лук
1 консерва соеви кълнове
1 домат
1/2 връзка магданоз
1/2 консерва царевица
зехтин
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на парчета и се запържва до златисто с малко захар. Морковите се настъргват на едро ренде. Яйцата се разбиват, прибавя се брашното, подправките, млякото и малко вода до постигане на палачинково тесто. Към тази смес се добавят лукът, морковите и всички останали зеленчуци. Може да се добавят и други на вкус. В загрят тиган с малко зехтин се изписва по един черпак от сместа и се пече до готовност, като палачинката леко се притиска за равномерно печене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар