петък, 23 май 2014 г.

Пиле с картофи на фурна

Необходими продукти:

1 пиле, сварено
1-2 ч.ч. пилешки бульон
1 кг. картофи
2 моркова
1 глава лук
сол, червен и черен пипер
къри, мащерка
магданоз
масло

Начин на приготвяне: 

Лукът се нарязва на дребно, морковите се почистват и нарязват на лентички, а картофите се обелват и нарязват на едро. В тава се смесват нарязаните зеленчуци и се добавя пилето на части или на дребни парчета според вкуса, а след това се поръсват с мащерката, пиперът - червен и черен, солта и кърито / може също и с подправка за печено пиле/. С ръце се овалва всичко, за да се овкуси добре. Прибавя се 1-2 ч.ч. пилешки бульон и малко вода. Добавя се и маслото на малки парченца. Пече се около 30 мин. в умерена фурна, като от време на време се разбърква. След като ястието е готово се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар