Необходими продукти:
250 гр. обикновени бисквити
500 гр. кисело мляко
100 гр. орехи
100 гр. захар
кората на 1 лимон
20 гр. желатин
800 гр. компот от праскови
Начин на приготвяне:
Бисквитите и орехите се натрошават в блендер на дребно. Прибавя се киселото мляко, захарта и настърганата кора на лимона. Разбърка се добре и сместа се поставя в подходящ съд. Отгоре се нареждат плодовете от компота. Сокът от компота се загрява докато заври и се премахва от котлона. Добавя се желатинът, предварително накиснат в малко вода, за да набъбне. С така приготвения сироп се залива сладкишът и се оставя за една нощ да стегне добре в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар