понеделник, 12 май 2014 г.

Желиран сладкиш с праскови

Необходими продукти:

250 гр. обикновени бисквити
500 гр. кисело мляко
100 гр. орехи
100 гр. захар
кората на 1 лимон
20 гр. желатин
800 гр. компот от праскови

Начин на приготвяне:

Бисквитите и орехите се натрошават в блендер на дребно. Прибавя се киселото мляко, захарта и настърганата кора на лимона. Разбърка се добре и сместа се поставя в подходящ съд. Отгоре се нареждат плодовете от компота. Сокът от компота се загрява докато заври и се премахва от котлона. Добавя се желатинът, предварително накиснат в малко вода, за да набъбне.  С така приготвения сироп се залива сладкишът и се оставя за една нощ да стегне добре в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар