неделя, 23 март 2014 г.

Запечени макарони на фурна

Необходими продукти:

1 пакет макарони

500мл готварска сметана
1 кутия топено сирене на триъгълници – сметанов вкус
½ кутия царевица от консерва – по желание 
300гр шунка / свинско варено-пушено филе 
1 глава стар лук или ½ връзка пресен лук 
1 домат
зехтин/олио, сол, черен пипер, кимион, червен пипер
150гр кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне: 


Сварете макароните според упътването на опаковката. Запържете лука и нарязаната на парченца шунка, като след като лукът придобие прозрачен цвят прибавете за малко и царевицата. Намазнете със зехтина дъното тава, след което изсипете изцедените макарони, а след това прибавете сместа от шунка, лук и царевица. След като разбъркате всичко прибавете целите триъгълници топено сирене, подправете и със сол, пипер, кимион. Подредете резени домати. Залейте със сметаната и запечете в предварително загрята фурна докато се абсорбира течността, като разбърквате периодично. Малко преди края на приготвянето поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за около пет минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар