250гр. брашно
2 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
продукти за гарниране: маслини, пресни домати, топено сирене, шунка, царевица, лук и др. по желание
100гр. кашкавал или по желание
сух риган, сух босилек, черен пипер
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и в средата му се оформя кръг, в който се поставят 1 с.л. зехтин, маята и солта. Омесва се тесто като към брашното се добавя вода - около една ч.ч., докато се получи меко тесто. Оставя се да втаса малко на топло място, след което с пръсти се оформя по тава, намазнена с останалия зехтин и малко брашно. Гарнира се по желание с различни продукти. Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се в силно загрята фурна около 15 минути до златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар