понеделник, 24 март 2014 г.

Кюфтенца с доматен сос

Необходими продукти:

1 бр. голяма консерва домати

500 гр. кайма-смес или телешка
2 бр. стар лук
1 с.л. брашно
дафинов лист
2 скилидки чесън
кимион, захар, сол, черен пипер, олио

Начин на приготвяне:



Лукът и чесънът се нарязват на ситно. След това се оформят кюфтенцата като към каймата се прибавят кимион на вкус, сол, пипер и половината от лука. Може да се добави 1 с.л. олио и 1 с.л. вода. Подготвя се и доматеният сос - добре се почистват и нарязват стерилизираните домати. Останалият лук и чесънът леко се запържва в малко олио докато лукът стане прозрачен. Добавят се доматите и се бърка интензивно. Прибавя се и брашното, а към края на варенето се добавя и дафинов лист на вкус, захарта - около 1 с.л., сол и пипер. Оформените кюфтенца се добавят в тенджерата, за да бъде продължено готвенето или се нареждат в тава и се заливат със соса и се пекат до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар