Необходими продукти:
450 гр. царевица от консерва
1 глава стар лук
2-3 големи картофа
100 гр. бекон
2-3 стръка пресен лук
2-3 дафинови листа
1 с.л. мащерка
1/2 ч.ч. прясно мляко
пилешки бульон
1 скилидка чесън
лют червен пипер, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Беконът се запържва до златисто и се отделя настрана върху кухненска хартия. Царевицата се отцежда. През това време лукът, чесънът и мащерката се запържват и се подправят със сол и черен пипер. Добавят се царевицата и картофите заедно с дафиновия лист и разтворения в чаша топла вода пилешки бульон. Оставя се да къкри около половин час. Дафиновият лист се отстранява и добавя млякото. Част от така приготвената супа се отделя и пасира в блендер и отново се връща в тенджерата. Загрява се и се подправя с лют червен пипер. Сервира се с нарязан на парчета запържен бекон и накълцан пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар